Reklam Alanı

Dünyada ki En İlginç 10 Gelenek

Merhaba Bugün size Dünyadaki en ilginç geleneklerden ilk 10 'unu derledik.
Yok Artık diyebileceğiniz bu geleneklere hadi bakmaya başlayalım.
dünyada ki ,en ,ilginç

  • Laos

Laos’da kadınların ayakları en erotik bölge olarak kabbul edildiği için gün içinde ayaklarını uluorta sergilemesi yasaktır.

  • Moritanya

Moritanya’da dünyada ki güzellik anlayışından daha farklı bir anlayış vardır.Bu ülkede şişman kadınlar güzel olarak kabul ediliyor ve itibar gösteriliyor.Evlenme çağınagelen kızlar en az 60 en fazla 100 kilo olmak zorunda.Aksi taktirde kızlara zorla yemek yedirerek kilo almaları sağlanıyor.

  • Kuzey Kore

Kuzey Kore’de erkeklerin 27 kadınların ise 25 yaşından önce evlenmeleri yasak.Bunun nedeni ülkedeki bireylerin devlete olan zorunlu askerlik görevini yerine getirmeden evlenmelerine izin verilmemesidir.

  • İzlanda

İzlanda’nın başkentinde köpek beslemek yasak.Bu sevimli hayvanları evlerde beslenmenin ülkede yasaklanmasının nedeni ise tamamen bu canlıları korumak.Çünkü onların doğal ortamlardan alınıp sınırlı alanlarda özgürlükleri kısıtlanarak yaşatılmasını istemiyorlar.

  • Tayland

Tayland Kraliyet ailesi çok eski zamanlardan gelen ve kraliyet ailesinin konuşabildiği özel bir dil kullanmakta.Bunun nedeni konuştukları şeylerin başkaları tarafından öğrenilmesidir.

  • Gine

Gine’de evli kadını baştan çıkaran adamın el ve ayak parmaklarından birisi kesilir.Kesilen parça ilişkiye giren kadına yediriliyor.

  • Arizona

Arizona’da patlak lastikli otomobil içince sevişmek yasaktır.Eğer bu kurallara uymaz iseniz,ön koltukla sevişen 25 arka koltukta sevişen 50 dolar ödemek zorunda.

  • Kuzey Kutbu

Eskimolar yaşlandıkları zaman artık işe yaramayacaklarını düşünerek yakınlarından kendilerini öldürmelerini isterler.Bu bir nevi intahardır.Gün geldiğinde yaşlı erkek yakınlarından kendisini canlı olarak toprağa gömmesini ister.

  • Brezilya

Brezilya’nın amazon bölgesinden yaşayan setilma insanları erkek çoçukları için acı verici bir geleneğe sahiptir.Erkek çocuk erkek olabilmak için elini içinde bir sürü kurşun karıncanın olduğu dokuma bir eldivene sokup 10 dk boyunca boyunca elini orada tutmak zorundadır.Bu karıncanın sokması anındaki verdiği acı doğadaki en acı verici ısırıklardan birisidir.Erkekliğe geçme yaşına gelen çocuk bunu 20 kere belli bir müddet tekrarlar.

  • Tanzanya ve Kenya

Tanzanya ve Kenya’da yaşayan mesai kabilesi üyeleri birbirlerine tükürerek selam verirler.Özellikle yeni doğan bebeklere lanet’ten ve kötü şanstan uzak durmaları için tükürürler.Büyüklerle selamlaşırken de büyüklerle selamlaşmadan önce kendi ellerine tükürürler.

Hiç yorum yok