Reklam Alanı

Kadın Vücudu Hakkında Bilmediğiniz 10 Şey

Merhaba Kafasız Yazar olarak bugün sizinle Kadın Vücudu Hakkında Bilmediğiniz 10 Şey'i ya da bildiğiniz ama farkına varmadığınız 10 şey'i paylaşacağız.
hakkında

İnsan bedeni kusursuz bir düzen içinde işleyen en büyük sanat eserlerinden biri. Bilim dünyası vücudumuzla ilgili yeni şeyler keşfetmeye günümüzde bile devam ediyor. Bu yazımızda kadın ve erkek bedenleri arasında az kişinin bildiği ilginç farkları derledik.

Kadınların Bağışıklık sistemi Erkeklerden Daha Güçlüdür.

Kanada da ki bir üniversitenin yaptığı bir araştırmada kadınların bağışıklık sisteminin enfeksiyonlarla savaşta erkeklere göre daha iyi olduğunu ortaya koydu. Bunun sebebi ise kadınlık hormonu olarak bilinen ostorojendir. Bu hormon enfeksiyon aşamasında direnci artırıyor.

Kadınların Acı Eşiği Daha Yüksektir.

Bunu kanıtlamak için araştırmacılar ilginç bir deney yapmışlardır. Kadınlar ve Erkeklerden ellerini buzlu su bulunan kapta dayanabildikleri kadar uzun süre tutmaları istendi. Sonuçta kadınların ortalama 16.1 saniye daha uzun süre dayanabildikleri gözlemlendi. Doğum yapma düşüncesinin kadının acı eşiğini yükselttiğini sanılıyor.

Kadınlar Erkeklerden Daha İyi Koku Alır.

Bir kadının eşinin sadece gömleğini koklayarak gün içinde neler yaptığını anlayabileceği bilimsel olarak ta açıklandı. Morel Kimyasal Duyu Merkezi kadınların çok düşük seviyedeki kokuları bile tanıyabileceğini açıkladı. Ancak bu sadece doğurganlık boyunca geçerli. Yani ergenlik öncesi ve menapoz sonrası bu özel yetenek bulunmuyor.

Kadınlar Erkeklerden Daha Fazla Renk Görebilir.

Kırmızı rengi algılamamızı sağlayan gen sadece x kromozunda bulunuyor. Bu nedenle erkeklerin renk körlüğü yaşaması yani kırmızı ile yeşili ayırt edememe ihtimali daha yüksek. Ayrıca araştırmacılar kadınların kırmızı turuncu renk aralığında daha geniş bir renk tuluspedrumunu görebildiğini keşfetti.

Kadınların Hafızası Daha Güçlüdür.

Aslında bilimsel araştırma yapmadan da birçok erkek bu sonuca varabilir. Özellikle kendisini kıran ya da kızdıran sözleri bir kadın asla unutmaz ve unutturmaz. Ancak işe bilimsel yanından bakınca ingiliz Aston Üniversitesi’nin bu konuda ki araştırması karşımıza çıkıyor. Yapılan teste katılan kadınların kendilerine verilen görevleri hatırlamakta daha iyi olduğu görüldü. Beyinde hafızayla ilgili olan Hippocampus’ün erkeklerde 20-40 yaşları arasında küçüldüğü kadınlarda ise bunun yaşanmadığı belirlendi.

Kadınlar Erkeklerden Farklı Dinler.

Erkeklerle Kadınlar arasında nörolojik farklarda vardır. Yapılan araştırmalarda MR cihazı içinde görüntülenirken kadınlara ve erkeklere birkonuşma dinletildi. Erkeklerin sadece beyinlerinin sol tarafıyla dinledikleri uygulamadan kadınların beyinlerinin tamamını kullandıkları ortaya çıktı.

Kadınlar Alkolle Erkekler Kadar Baş edemezler.

Cinsiyetçi bir iddia gibi görünse de bu da diğerleri gibi bilimsel olarak kanıtlamış bir durumdur. Zira kadın vücudunda etil alkol’ün parçalanması izin gerekli enzimler fazla üretilmiyor.

Kadınlar Erkeklerden Daha Çok Ağlar.

Aslında ülkemizde bu gerçek bir adım daha ileri götürülerek erkekler ağlamaz deme noktasına bile getirildi. Elbette erkekler de ağlar ama kadınlar bilimsel olarak daha fazla ağlar. Peki Neden? Kadınların gözyaşı bezleri erkeklerden farklıdır. Elbette tek sebepte bu değil. Kadınlarda gözyaşı üretmeyi sağlayan prolaktin hormonu çok daha yüksek düzeydedir.

Göğüsler Birbirinden Farklıdır.

Genel olarak iki göğüsün birbirinden farklı olması çok doğal bir durumdur. Hatta neredeyse tüm kadınlarda bu fark vardır. Göğüslerden biri daha büyük ya da yada yukarıda olabilir.

Kadınların Kalp Atışı.

Kadınların ortalama yaşam süresi erkeklerden daha fazladır. Bunun olası sebeplerinden biri; kadınların kalp atış hızıdır. Adet döngüsünün ikinci aşamasında ve gebelik boyunca bir kadının kalp atış hızı %20 yükselir. Orta derecede spor yapmakla eşdeğer sayılan bu artış kalp krizi riskinide azaltır.
Daha fazla yazı ve bilgi için Sitemize Abone Olmayı Unutmayınız..

Hiç yorum yok